Praktische info

Praktische info


Je contacteert ons via mail.

Vervolgens neemt de therapeut die uw vraag kan opnemen binnen de 2 werkdagen contact met u op. Bij de keuze van therapeut staat steeds het belang van de cliënt voorop en trachten we een zo goed mogelijk fit te maken tussen cliënt en therapeut.


In het eerste contact verkennen we kort jouw hulpvraag, eventuele eerdere hulpverlening en hoe je bij ons terecht bent gekomen (eigen initiatief, doorverwijzing huisarts,...). Via dit contact kunnen we  niet doorgronde hulpvragen en aanvragen waar wij vanuit onze praktijk niet aan kunnen tegemoet komen, vermijden. Tijdens dit contact maken we een afspraak voor een intake, die we zo spoedig als mogelijk proberen te laten doorgaan. Hou er rekening mee dat als u enkel 's avonds op gesprek kunt komen, de wachttijd iets langer kan zijn.


Wij bieden psychotherapie aan vanuit een hoge betrokkenheid in een huiselijke omgeving op onze

3 locaties: Hoogstraat 13 te Gistel (Nina en Christel), Waregemlaan 25 te Oostende (Christel) en Westkersestraat 26 te Oudenburg (Cléo).


Bij de eerste kennismaking leren we elkaar kennen en verkennen we breed jouw situatie en wat jouw keuze voor therapie drijft. Het is erg belangrijk dat jouw verwachtingen en wat wij kunnen bieden bij elkaar aansluiten. Daarnaast is het in dit eerste gesprek dat we samen zoeken hoe we kunnen spreken zodat jij je op je gemak voelt in de therapieruimte, met de focus op de klik/band tussen cliënt en therapeut. Na de intake evalueren we hoe het voor ons beide was en hoe onze weg samen er verder zal uit zien (aangaan therapie, doorverwijzen naar andere dienst of therapeut, doelstellingen, frequentie, duur, locatie, setting).  De gesprekken  duren 45 minuten à 1 uur. De frequentie van de gesprekken alsook de duur van het therapeutisch proces worden samen besproken.


De kostprijs van een individueel gesprek is 55 euro. Voor een koppelgesprek/contextgesprek is er een meerprijs van 10 euro. Op het einde van de sessie kan contant of via de bancontactapp op je smartphone worden betaald.


Tot op heden is er een beperkte terugbetaling van psychotherapie in de aanvullende ziekteverzekering van sommige mutualiteiten. Onze praktijk heeft een overeenkomst met de Christelijke mutualiteit en de Bond Moyson waardoor u 60 tot 180 euro kunt terugvorden van de mutualiteit. 

De terugbetalingsformulieren brengt u mee naar de consultatie. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw mutualiteit of klik door via de link van uw mutualiteit voor meer informatie.

Onze praktijk is niet meegestapt in de nieuwe regeling van terugbetaling psycholoog voor 11 euro.